Jucători Serie A
Duvan Zapata, gigantul blând
21 ianuarie 2019
0
, ,

A fost weekendul lui Duvan.

Cum îmi place mie să îi spun, un dulap. Cu patru uși, după cele patru goluri marcate ieri cu Frosinone. Atunci când face parte din joc, din progresia jocului, devine dificil de marcat. Atunci când mingea cade pe iarbă, e ca un tun. Nu forță a naturii, nu cred în acest clișeu. Un jucător care inspiră atenție maximă din partea apărătorilor. Ieri a înscris patru cu Frosinone, de parcă ar fi un lucru normal.

 

Cifrele-s impresionante, dar dincolo de cifre este emoția, cea care le pompează.

 

În spatele acestui om de 1,90 m și 88 kg, stă o poveste tristă. Pentru că, de multe ori, acolo unde se termină ceva trist începe ceva bun. Crescut în cartierul Ciudad Cordoba din Cali, acolo unde drogurile au rupt realitatea în rai… artificial și iad, Zapata avea să-și piardă mama în 2010. Duvan plecase deja în Argentina în căutarea unui drum diferit de liniarul destin croit de cartier, dar pierduse omul care conta cel mai mult pentru el.

 

«În Ciudad Cordoba era dificil. Se juca fotbal pe stradă, nimeni nu avea minge, în sensul că dacă cineva își cumpăra una, era a tuturor. Apoi am început să joc la juniori și mama venea mereu să îmi vadă meciurile. Deci ea nu pierdea niciunul, iar eu sărbătoream mereu golurile împreună cu colegii mei. Într-o zi, mi-a spus antrenorul înainte de meci: „de data asta aleargă la ea, înspre tribună și dedică-i golul”. Din fericire am reușit să marchez, așa am făcut și de atunci continui. Și o să-i mulțumesc mereu antrenorului pentru ce m-a învățat. Pentru că și acum îi dedic ei toate golurile și, mai presus de toate, pot păstra amintirea dulce a acelui moment minunat care nu se va mai întoarce niciodată, dar care există în mine.»

 

Poate că nu doar suporterii se bucură de golurile lui Duvan, gigantul blând care încântă și își mai ia acasă câte o minge după meci.

Să nu ne plângem că e luni, am fi meschini.

Să ne bucurăm că am avut un weekend tare în Serie A. Daje!

Foto deschidere: servidornoticias.com

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

A fost weekendul lui Duvan. Cum îmi place mie să...

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

A fost weekendul lui Duvan. Cum îmi place mie să...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

A fost weekendul lui Duvan. Cum îmi place mie să...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *