Cronici Serie A
Poză de familie pentru a doua stea
19 septembrie 2023
0
, , ,

Derby della Madonnina e cel mai frumos duel din Serie A la fel cum Mădălina Ghenea rămâne cea mai frumoasă italiancă. Un adevăr aproape plin, restul e de gustibus. Și totuși, dincolo de goluri, ce a făcut din Inter – AC Milan 5-1 cel mai frumos meci pe care l-am urmărit în acest an?

Fără răsturnări de situații, controverse și nervi, seara de sâmbătă a fost specială în principal datorită jocului nechinuit de tactici și alte idei care dispersează spectacolul. În raport cu scorul, a rezultat deliciul: un derby în care nu s-au numărat pașii, ci a bucurat prin contribuție și actorii ei.

Inter, cea mai frumoasă poză de familie din startul de sezon

Din perspectiva lui Inter, am observat încă o dată că arta lui Simone Inzaghi este aceea de a aduce liniștea bună în atac, în completarea unei circulații exemplare a mingii în cei 30 de metri decisivi. Cea mai bine structurată echipă din Serie A, cu roluri în parte și antrenor trecut prin focuri, căruia i-au crescut puterile, deși nu vrea să o arate.

Inter e și despre cum e să ai un veteran stabil la mijloc. Sau chiar doi. Mkhitaryan ar trebui să fie jucător de studiu în ceea ce privește latul la momentul lui, dozarea efortului și pasa simplă bună – capitol la care jucătorii din noua generație nu excelează. Capricii de magicieni.

El e cel care marchează golurile vechi, raționale, în timp ce Calhanoglu le înscrie pe cele pe care nu le poate ranforsa Micki.

Vrem a doua stea pe emblemă. Acesta e obiectivul. Nu contează cine joacă și cine nu – Henrikh Mkhitaryan

În continuare, omul din club care l-a găsit pe Marcus Thuram înlocuitor perfect pentru Romelu Lukaku ar merita un loc doar al lui în galeria marilor artizani milanezi. Nu strânge, nu e larg, perfect pe mărime. Altfel spus, transfer haute couture.

Foarte mulți fotbaliști dau vina pe unghi. La fel ca norocul, ți-l mai faci și tu.

AC Milan și cele două meciuri într-unul

Primul a durat 45 de minute și a fost sinonim cu un naufragiu citadin din care nu s-a putut salva nimic. După golul primit în minutul 5, părea să semene totul cu derby-ul de Champions League din 10 mai, dar oamenii lui Pioli au arătat ceva mai multă stabilitate mentală decât atunci.

Nu au cedat psihologic după golul lui Thuram, însă fără niciun folos. Densitatea interistă a sufocat totul.

Al doilea meci a început în momentul în care Leao a înscris golul iluziei că AC Milan poate reveni în joc. Nu avea cum să se întâmple atâta timp cât Giroud a funcționat total invers, timid.

Aș spune că de la 3-1, scorul a curs și cu ajutorul lui Stefano Pioli, incapabil să aplice contramăsuri pentru cursul jocului, e tot mai evident.

Embed from Getty Images

Nu doar că a observat toată lumea, dar a plusat și cu o declarație după care, se spune pe la colțuri de Dom, soția l-a așteptat acasă cu prosecco-ul cald:

„În primele 4 minute am avut doar noi mingea” – Stefano Pioli

A fost un derby ce va rămâne în istorie. Unul care a cernut slăbiciunile de moment, neinfluențate din exterior, pentru că e și unicul din Italia în care nu se urmărește denigrarea adversarului.

Derby della Madonnina, un derby la maturitate deplină.

Sursa foto deschidere: gazzetta.it

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

Derby della Madonnina e cel mai frumos duel din Se...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

Derby della Madonnina e cel mai frumos duel din Se...

Citește mai mult
jose mourinho as roma

Cheamă fericirea și spune-i că suntem aici

Derby della Madonnina e cel mai frumos duel din Se...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *