Champions League
Gânduri împrăștiate, Napoli – Barcelona 1-1
26 februarie 2020
0
, ,

În decembrie se anunța masacru pe San Paolo, la sfârșit de februarie au făcut totul pentru un altfel de rezultat. Napoletanii, nu catalanii, au construit povestea venirii lui Messi în „casa” lui Maradona, preluată și răspândită din taste calde în online.

Nu-i leagă nimic de starul Barcelonei, dar a fost un mod de a încerca să se elibereze din presiunea optimilor apăsătoare, să transpună din adversitate în simbolistică, un context al liniștii pe care Gattuso aproape că îl visează, aproape că își pune sub pernă pentru el.


Napoli a citit bine partida și a reglat în consecință din 4-3-3, ușor nefuncțional de câteva luni, în 4-1-4-1 pe faza defensivă, pornit de foarte jos și cu multe spații înfundate, mai ales între linii, acolo unde Messi încă mai rănește.

Pentru Barcelona nu a fost ușor să meargă din nou în Italia, acolo unde s-a lovit în ultimii ani de confruntări cu adversari care nu-și permit spații, care nu au probleme de renunța la minge. Poftim tu! și Barca sfârșește în propria-i fiertură a posesiei exasperante după care nu poate să-i fie de bine.


M-aș feri să așez la colțul negativului jocul din prima repriză al partenopeilor, pentru că și băieții mult mai stelari au început-o pe a doua prin deposedări cu drujba pornită, departe de finețuri.

Așa s-a făcut că Mertens nu a mai dus meciul. Paradoxal, schimbarea sa intempestivă a despicat defensiva napoletană. Asta pentru că unica șansă ca Napoli să fi câștigat, ar fi fost sincronul, în toată această aventură cu mari probleme în famiglie, fără perspective ale grupului, din sezonul viitor.

Ori belgianul era unicul responsabil cu arta productivă. Din control, din acea minge primită la limita tușei, din privire rapidă la poartă și execuție montată în ore mii de antrenament. Unul din marii descurcăreți ai fotbalului actual.


Și totuși… putea exista o seară mai bună decât cea în care Messi pășește în templul lui Maradona, pentru ca Mertens să ajungă lângă Hamsik pe prima poziție în clasamentul marcatorilor lui Napoli?

Din fericire, fotbalul are farmecul său în a crea scenarii.

Doar jumătate de zâmbet, acum. Pentru cine se va completa el, la retur.

 Sursă foto: goal.com 

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

bayern munchen psg champions league manuel neuer

Gânduri împrăștiate, PSG – Bayern Munchen 0-1. Și-un gând în plus

În decembrie se anunța masacru pe San Paolo, la ...

Citește mai mult
ilicic valencia atalanta

Vă invităm să nu veniți în centru

În decembrie se anunța masacru pe San Paolo, la ...

Citește mai mult
george nistor atletico madrid liverpool champions league saul niguez

Gânduri împrăștiate, Atletico Madrid – Liverpool 1-0

În decembrie se anunța masacru pe San Paolo, la ...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *