Liga 1 Mercato
Julio Baptista la CFR, un exercițiu de imagine și putere… și atât
22 august 2018
0
, ,

Multe «bombe» cu ceas în urmă în Liga 1. Julio Baptista vine la CFR Cluj. Mi se pare interesantă totuși paralela cu Rusescu. Amândoi vin dupa aproximativ doi ani de stat cu familia, o bere, un televizor și ce mai e pe Facebook. Adică ce se mai face în general în timpul liber.

 

În cazul lui Julio Baptista, CV-ul bate buletinul. La CFR nu îl întreabă nimeni unde se vede peste cinci ani, deși pe vremea în care în Gruia se făceau lucruri cu cap exista o miză dublă, performanță și venituri. Acum, nimic nu preconizează seriozitatea. Mult mister, patroni pe hârtie.

Toate astea se petrec în mandatul lui Tony Conceicao. Al treilea și probabil cel mai lung. Asta pentru că portughezul este mai mult un impresar decât un antrenor. Unul cu deschidere mare pe filiera portugheză, iar Mureșan nu își dorește nimic mai mult în acest moment. Momentul potrivit, mai ales pentru că pericolul mare a trecut. De trei-patru meciuri mai avea nevoie Edi Iordănescu pentru a pune pe picioare echipa.

 

Julio Baptista ar putea fi un favor pentru Conceicao. Sau ceva praf în ochi, cum ne-am mai obișnuit. Are fizicul lui Gnohere, cred că ăsta a fost și tiparul căutat, dar dacă îi ia doi ani să poată juca un meci întreg, e degeaba. Baptista nu are nimic de pierdut, cum spun băieții de la județeană, „joci pentru sănătatea ta”.

În România, numele interesante vin doar când au probleme mari cu profesionalismul, neacceptate de cei mari. Aici pierdem noi. Terenul și ochii vor cerne.

 

 

 

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

dinamo mircea rednic

Dinamo ratează momentul sincerității

Multe «bombe» cu ceas în urmă în Liga 1. Juli...

Citește mai mult
ciprian deac cfr cluj fc botoșani

Sunt puțin obosit și gândesc mai greu

Multe «bombe» cu ceas în urmă în Liga 1. Juli...

Citește mai mult
as roma campanie

Implicare și binefacere în social media. Dincolo de memă

Multe «bombe» cu ceas în urmă în Liga 1. Juli...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *