Liga Națiunilor Naționala
Să țesem frumos cu UEFA Nations League
28 august 2018
0
, ,

Într-o săptămână începe Liga Națiunilor, competiția care introduce în «legalitate» meciurile amicale ale echipelor naționale. Meciuri care au fost tot timpul sub presiunea mafiei pariurilor, multe lucruri ieșind la iveală chiar imediat după valul de expunere la care a fost supus fotbalul cam din 2004-2005, să spunem.

 

Sigur, sunt organizate sub umbrela unei noi competiții. UEFA va produce mulți bani, pentru ea și pentru toți, însă nu sunt așa sigur de efectele Ligii Națiunilor. Sunt benefice sau nu?!

La prima vedere, nimeni nu știe prea multe despre modul ei de desfășurare. Nu că nu ar fi stabilit un regulament strict, dar nu a așezat nimeni într-un mod pe care îl poți pricepe cu ușurință. Și sunt sigur că deficiențe în înțelegerea lui sunt mari chiar și în structurile federale.

 

Cum spunea Remus Răureanu la Digisport săptămâna trecută, trebuie să îți iei două zile de concediu ca să îți dai seama când promovezi în următoarea grupă valorică și cum ajungi la Euro 2020, căci bag de seamă că acela este obiectivul final.

Nu sunt studii de piață, nu sunt făcute publice prognoze și estimări ale UEFA. Cert e că putem spune simplu „pa” meciurilor cu echipe de top class, astfel că e foarte greu să îți măsori valoarea, tu, echipă națională.

Și-atunci să ajungi la Euro, să vezi terenuri în cap.

 

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

echipa nationala romania enes sali

Școala altfel la echipa națională

Într-o săptămână începe Liga Națiunilor, co...

Citește mai mult
radoi-romania

Cu Rădoi trecurăm noi

Într-o săptămână începe Liga Națiunilor, co...

Citește mai mult
ionut radu genoa

La pașapoarte, Ionuț Radu deghizat

Într-o săptămână începe Liga Națiunilor, co...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *