Cronici Serie A
Serie A – Etapa a 2-a / Există o viață mai bună după Cristiano
31 august 2021
0
, ,

Amici della Serie A TIM, runda de după eliberarea factorului X din cel mai cel campionat, adicătelea plecarea lui Cristiano Ronaldo în căutarea unui nou pol de atracție, s-a desfășurat pe două zile și jumătate, pe repede înainte și foarte târziu, că naționalele nu pot aștepta.

Așadar, Italia își pierde primii doi marcatori din sezonul trecut, Lukaku și Cristiano, și n-aș spune că e tocmai un lucru rău. Ca să vin în completarea cronicii din etapa trecută, e o șansă în plus ca Serie A să se așeze pe un drum și mai bun decât cel pe care este acum.

Poate n-am observat doar eu, dar suntem martori cu toții la demonstrații de forță ale mijlocașilor, nu bag mâna în foc, dar am putea avea parte de mai multă creativitate în acest sezon, acestea sunt semnele.

Udinese – Venezia 3-0

Că Venezia e un hipster foarte tare și vine dintr-o categorie spectaculară căreia tocmai îi dă viață în marketing-ul sportiv se vede foarte bine, dar în acest meci nu s-a înălțat la nivelul ligii, ‘parerău.

În teren, nu se pot organiza de la cap la picior, iar defensiva a fost vraiște și de data asta.

De partea cealaltă, friulanii nu sunt figli d’arte, cum spun italienii, dar își găsesc echilibrul când întâlnesc o echipă de același nivel sau inferior.

Și-au scrijelit numele Pussetto, Deulofeu și Molina pentru o victorie nu așa dură cum pare.

Verona – Inter 1-3

I nerazzurri au jucat foarte dezordonat în prima repriză, dar și-au revenit în a doua, când forțele individuale s-au unit. Multă imprecizie în pase, iar jocul fluid din etapa 1 s-a evaporat în deplasare.

Suporterii lui Inter pot bifa data de 27 august în calendar ca fiind cea mai timpurie dintre cele în care s-au întrebat dacă vremea lui Samir Handanovic a apus.

A comis-o la golul lui Hellas, după genul de gafă ce doar portarii, foștii portari, portarii de la Mega și antrenorii cu portari o pot explica. Handanovic ar putea reprezenta o slăbiciune decisivă pentru o echipă dornică de un scudetto nou.

Dubla entuziasmantă a lui Tucu Correa a salvat totul. Un debut stelar pentru noul atacant ce mătură fin, pentru un moment, regretele acestui mercato pentru Inter.

Vidal a avut ficatul mic vineri seara: a recuperat din greu mingi și a lansat-o pe una dintre ele ca de la inimă la golul de 1-2. Ne-a răscolit pe mulți cu genul acesta de pasă, simt.

Lazio – Spezia 6-1 / Atalanta – Bologna 0-0

Rămășițele inzaghismului în defensiva lui Lazio și reziduurile lui Vincenzo Italiano în mecanismele de atac ale Speziei au deschis foarte tare partida, gol al oaspeților prima dată.

Numai că peste toate a intervenit sarrismul în atacul biancocelestilor, prima amprentă pe care a reușit să o pună rapid Maurizio la noua sa echipă.

Embed from Getty Images

Lazio a desfăcut tot și a anihilat orice tactică a adversarilor în jumătatea lor de teren. Immobile și Luis Alberto s-au completat excelent și au redat instantaneul unei după-amieze răcoroase romane, de sfârșit de vară: un pupic sincer, că italienii se sărută mult, așa e obiceiul lor de lipicioși, nu doar în filmele cu mafioți.

La Bergamo, pe diesel. Gasperini pornește mai greu și în acest an, e lipsă de energie. Atalanta nu e stoarsă, dar jenată evident.

Mihajlovic și-a propus să se apere bine și a găsit contextul potrivit, singurele ei încercări fiind pe contraatac, cu Arnautovic la hărțuit în față.

Au fost mai lente în a doua parte, Ilicic pare în creștere, iar Malinovskyi dă și el semne că e optim. Schimbările lui Gasp au adus prospețime, însă și confuzie în atac, poate n-ar fi rău să rodeze mai mult.

Juventus – Empoli 0-1

Spuneam data trecută că Ronaldo nu poate pleca pe bani de la Juventus, doi-trei nu m-au iertat.

De la o vârstă toți visăm să ne facem plăcerile, pe Cristiano nu-l vedeam din registrul ăsta, să plece la Manchester United. Adevărat acum zic, era unicul club de top cu resurse, care tot aștepta o figură de impact sub spotlight.

Mediatic vorbind, Cristiano Ronaldo a reprezentat un mare plus pentru Serie A. Sportiv, obiectivul nu a fost atins, și de-asta nu vezi juventini plângând.

Este foarte clar că i bianconeri își deschid foarte multe orizonturi. În spatele lor, fețe gata să capteze mai mult și aș începe cu Dybala, Chiesa, Locatelli și Kulusevski.

Juventus se desface și are șansa de a-și restabili ierarhiile, calitate există.

Nu cred în teoria șocului cauzator rezultatului cu Empoli. E doar un accident, un episod al fragilității din stagiunea trecută, neeliminate complet în două luni. Alertează, dar nu sperie.

Fiorentina – Torino 2-1 / Sassuolo – Samp 0-0

Pe Stadio Artemio Franchi s-au întors fanii, a venit și prima victorie în campionat pentru Fiorentina. Și fotbalul după trei ani de frici și incertitudini de tot felul.

N-am cum să greșesc foarte mult dacă spun că e cea mai bună partidă a Fiorentinei din tot acest arc de timp: foarte puține greșeli, a condus jocul de la un capăt la altul, aerisit și fără dubii. Italiano se apără sus și așa apar de foarte multe ori ocaziile, respectiv soluțiile pentru Vlahovic.

Vlaho și Nicolas Gonzalez i-au tăiat elanul lui Ivan Juric, îl așteptam cu cel puțin un egal.

Dincolo, Sassuolo și Samp s-au anulat pentru binele lui Vlad Chiricheș ai zice. Au căutat mult oportunități care nu necesită risc. Mai periculoși totuși emilienii prin Raspadori și Ciccio Caputo.

Genoa – Napoli 1-2 / Salernitana – Roma 0-4

Luciano Spalletti pleacă de la Genova doar cu un lucru pozitiv: cele trei puncte. Fără Osimhen suspendat după eliminarea din meciul precedent, atacul a funcționat fără agresivitate.

Așa s-au născut încercările de a șuta de la distanță, lui Ruiz i-a ieșit.

Andrea Petagna a fost decisiv, neașteptat, la două minute după ce i-a luat locul lui Politano. Și le-a luat în mână pisicește după gol, erou de-o seară, el e.

Embed from Getty Images

La Salerno nu a rezistat mult fortăreața. AS Roma a mai dat o probă și a trecut-o bine de tot, dar în a doua repriză. Tammy Abraham a înscris pentru prima dată în tricoul giallorosso, iar Lorenzo Pellegrini cel lăudat de Jose a făcut un meci de esență tare.

Mereu pe o linie și jumătate, că două e mult spus, nu înțeleg care sunt speranțele sincere ale Salernitanei. De fiecare dată când au ocazia, se eliberează de minge, e cea mai anti-posesie squadră din Serie A.

Tactica e de B, așa au procedat și au și reușit să promoveze, prin a mușca și specula constant. Îi știm pe Simy și Bonazzoli, în rest le scârțâie rău tehnica.

AC Milan – Cagliari 4-1

Cu poker rossonero s-a dat pe San Siro. La prima vedere, ai spune că nu ar trebui să-și facă griji Cagliari, dar mâinile moarte se văd clar: total inert Godin, nu înțeleg cum de nu a prins o Turcie pe bani buni în acest mercato.

Olivier Giroud a înscris primele două din, probabil, cele 10 goluri pe care le va da în tot sezonul, dar tot e afacere. Sandro Tonali a marcat și el prima oară pentru milanezi.

Un duel cu față de amical, cu scor total închis la pauză, să-ți calci cămașa pentru luni în a doua repriză. Milan arată foarte bine și în fața propriilor suporteri, să așteptăm și adversarele tari.

Au plecat bomberii, însă Italia mereu a găsit alții. Ar putea fi un sezon în care mijlocașii să facă legea și nu e nevoie să fure flori pentru asta. Le au deja.

Spritzul muzical ? se dă pentru calitate, fantezie și dorință la mijloc. Daje!

  Sursă foto deschidere: gazzetta.it  

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

Amici della Serie A TIM, runda de după eliberarea...

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

Amici della Serie A TIM, runda de după eliberarea...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

Amici della Serie A TIM, runda de după eliberarea...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *