Cronici Serie A
Serie A - Etapa a 3-a / Tinerii vin, Quagliarella prosecco
4 septembrie 2018
0
, ,

 

Amici della Serie A TIM, bine ați dat click în septembrie, luna cu mai multă pace în cotidian, pentru fotbal. Luna cu Horia Brenciu și vii coapte pe dealurile Toscanei. Urmează cronica etapei a treia. Cea cu artă din călcâi.

 

Milan-Roma 2-1

Gattuso și gașca revin din durerea napoletană de weekendul trecut, pentru a o înfrunta pe Roma. Asumare, acceptare și hai pe cele trei puncte. La câtiva metri de bancă, Eusebio Di Francesco. La trening scump cu planuri mari în cap. DiFra începe cu trei fundași centrali, așa cum plănuise de ceva vreme. Și când să încerci dacă nu în startul de campionat?!

 

Planul și târgul… niște noțiuni. I giallorossi nu ies din a lor jumătate în prima repriză, primesc și gol pe final. Kessie, tati! Capitolinii nu au respirat. Claustrofobie grad 0 pe o ploaie continuă cu mult oxigen. Pentru milanezi.

Nu suferiți pariori: două goluri anulate de VAR, anulate exemplar, câte unul de fiecare parte.

 

Pe final, când toți se gândeau pentru cine e remiza, Nzonzi pierde o minge suflată de Higuain. Primește Crutone puștiulache. Da, ragazzo-ul care și-a jucat șansa mereu. Cel care i-a învins pe milionarii cu ghete aduși de Milan.

Roma, ai un Centru frumos, dar unde e mijlocul tău ?!

Embed from Getty Images
 

Bologna – Inter 0-3

Muzeu, muzeu, dar ce gazon pe Dall’Ara! Ca un covor nebătut de trei ani și blestemat de o pisică pretențioasă. Profesorul Spalletti mizează pe Radja din primul minut. Cu Icardi doar în tribune.

Mesaje la greu cu Wanda. Și niște imagini de la trimisul nostru.

 

Radja dă startul unei victorii muncite. Trage cu sete și se înclină. Sec!

 

 

Muncită dacă înscrie și Candreva. Perisic îl completează. Fortunato, dar sigur pe el! Sânge croat. Apreciem, iar Bologna nu scapă de umbra sa grea. Disertație: Cum să bați pasul pe loc.

 

Parma – Juventus 1-2

Se înscrie repede în Emilia-Romagna. Mandzukic cu gol «de mare vânător». Din buza porții. Urmărește mingea până nu o mai vezi! Din primele minute.

 

Cu un sfert de oră înainte de finele primei părți, Gervinho cel cu păr neascultător, cum spune reclama, îl înscrie pe primul în la maglia crociata, după devierea lui Inglese. Parma nu arată rău! Parma vrea.  Matuidi este cel care termina repede cu visele, sub transversală. Știti voi,  valoare și bocanc bun.

Echipă sudată Juventus. Nici rău să fii… nu ai cum să nu apreciezi asta.

Chiar, ce fel de electrod o fi Ronaldo?! Se încălzește el.

 

Fiorentina – Udinese 1-0

Duminică alte sljbe. Alte grătare. Fiorentina ține morțis să arate că poate mai mult. Poate să o țină dreaptă. Multe ocazii, un rezultat minim. Benassi tare și atât. Mai fructuoase podgoriile.

Montespertoli, Toscana. Foto: Francesca Bologni (instagram)

Atalanta – Cagliari 0-1 / Chievo – Empoli 0-0

Cu Papu pe bancă, cu Gasperini la trening de fâș. Bergamascii veneau după o eliminare la loviturile de departajare, în Europa League. Copenhaga, «neam nelatin».  Prin urmare, un meci ca un moment de respiro, tăiat rece de Barella. Strepitosa punizione!

 

Chievo – Empoli nu a fost nimic mai mult decât o masă cu pahare goale. Și lacrimi și pumni în pereți. Clasic si tăcere multă. Gazdele nu pot, iar băieții albaștri ai lui Andreazzoli, de la vest de Florența, își caută cadența de A.

 

Când nu poți urmări Chievo, îți dau un sfat: occhio a Stefano Sorrentino. Nu știu cu ce își întreține articulațiile. Nu știu dacă își dizolvă cartilajul de rechin în cana cu apa, dar este exemplul clar că reflexul nu ține întotdeauna de vârstă.

Plouă la Verona, iar luciul pistei te trimite în oraș. Balconul să-l vezi!

 

Lazio – Frosinone 1-0

Un derby laziale. Au ratat mult Ciro, Milinkovic-Savic și Acerbi. Ultimul, pe final. Lulic a venit bine de pe stânga tot meciul. Ca-n vremurile în care o vedea Lobby prin spate. Luis Alberto a fost cel care a adus fericirea celor trei puncte. Cifră magică.

De remarcat Luis Alberto. Are un progres consistent în acest start de campionat. Ne-ar putea arăta multe, dacă nici cei din jurul lui nu stagnează.

 

 

Sampdoria – Napoli 3-0

Înțelegem că nu se rezumă totul la bani.

La partita piu bella. Ca acelea din copilarie. Cote, șanse… putem uita. Sampdoria a arătat o dorință nespusă. Am văzut mult entuziasm. Știți, entuziasmul taie tot. Taie, desfasce și împarte tot dacă e doza potrivită.

 

L-am văzut pe Defrel cu șuturile lui din „țop”, când își face piciorul nițeluș pentu un șut bun. Tare, forță, curaj. La Roma, șansele nu au fost cu el, presiunea da. Gregoire nu e alergic la antrenamente. Gregoire pare a fi cel de la Sassuolo.

Embed from Getty Images
 

Băiatul a muncit. Dar ce mai e munca fără șansă?! Tot el dublează și urlă de zilele nenorocului. La Napoli nu a funcționat nimic.

 

În altă dezordine de idei, Quagliarella înscrie golul sezonului. Fabio cel de 35 ani, izgonit și greu încercat de mafia napoletană. Chantaje. Șantaje. Familie. Greu. Nu se bucură.

Călcâi bine măsurat. #calcioearte e hashtagul.

Nu e seara lui Napoli. E una a unui delir frumos. Cu magia celor care merită.

„Per chi ha sofferto, per chi soffre e per chi non si arrenderà. Forza Genova, Forza Samp!” așa a sunat mesajul lui Fabio, de la final.

Pentru cei care și-au uitat discheta verbelor în bancă:

 

Pentru cine a suferit, pentru cine suferă și pentru cei care nu renunță. Forza Genova! Forza Samp!

 

 

Sassuolo – Genoa 5-3

Mapei Stadio. Prestatie cu goluri si gazdă convingătoare, deși Genoa a verificat prima plasa porții.

La 5-1 apare și lejeritatea. Două Genoa. Goluri și-un nume de reținut: Piatek – numărul 9. Șapte goluri în trei meciuri. Nu poate fi doar o întâmplare. Nu poate fi umflat ca după prânzul italienesc de duminică, de la bunica.

 

Torino – Spal 1-0

Fotbal băltit în Alpi, așadar moartea spectacolului. A avut grijă Nkoulou să nu se termine egal. Cu capul, lejer.

 

Urmează o pauză pe care nu o merităm nicicum, dar trebuie să vedem și naționalele. Frumoasă etapă „la noi la Italia”, vorba lunilor de august. Revenim. Pentru că, nu-i așa?!, Gnocchi care nu se văd, se uită.

 

Spritzul muzical ? merge către Quagliarella și Cutrone. Entuziasm și fotbal vechi. Să trăiți, ragazzi! Daje!

 

 

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

  Amici della Serie A TIM, bine ați dat clic...

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

  Amici della Serie A TIM, bine ați dat clic...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

  Amici della Serie A TIM, bine ați dat clic...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *