Cronici Serie A
Serie A - Etapa a 4-a / Nesurprize și bon de ordine în clasament
18 septembrie 2018
0
, ,

Amici della Serie A TIM, trecut-au naționalele, încep competițiile toate. Și mici și mari, deci cu Champions, cu precauție și pași calculați. În pas cu moda, dar cine a încurcat pașii și cine nu?! Urmează cronica etapei a patra. Cu soare și temeri ale trecutului.

Inter – Parma 0-1

Stadio San Siro la miez de zi e o frumusețe rară. Că am mai spus-o sau nu prietenilor mei, îmi place ca Inter să joace la prânz. Cum cad razele pe acest stadion, nu prea se întâmplă în alte locuri. Și Handanovic o știe, motiv pentru care și-a luat șapca iar, nu cred că băiatul ăsta are procente din vânzări. Prin urmare, bifăm cel puțin o imagine din fotbalul romantic.

 

I nerazzuri și-au tras peste izmene cel de-al treilea rând de echipament, unul limpede și frumos, muncitoresc totodată. Dălți, Duomo… încă o treabă frumoasă.

Parma nu e temătoare din start, iar asta nu face altceva decât să își construiască lin propria încredere. Pe San Siro joci și ai șansa ta. Chiar și dacă e Meazza. Am văzut în ultimele sezoane. Nu să combini prea mult, ci să plimbi mingea. Așa a făcut Dimarco până i-a venit să tragă. Așa tiptil, când nu se anunța nimic. Cam prea inert și Handa’!

 

Pe final, Gervinho, cu un ficat mai proaspăt ca al lui Brozovic, înșurubează, dar fără efect. Parma la prima victorie, iar nerazzuri, dincolo de problemele apărării, nu împing nici în atac. Păcatele lui Spalletti sau nu, ochii roșii de furie sunt ai lui.

 

Napoli – Fiorentina 1-0

Pe un San Paoli nu prea plin, nu știu dacă le-o fi cauzat accidentarea lui Chiricheș, Napoli ține bine de centru, așa cum au făcut-o mai mereu echipele lui Carletto Ancelotti.

L-am văzut mai central, nu pe benzi, pe Insigne în acest meci. Îi place și acolo, agil și să nu rateze vreo minge spre poartă, iar golul victoriei e doar al lui.

Dăm factor comun de Mitriță la infinit. Deci cu puteri. Și aici se termină tot, bucuria copiilor.

Embed from Getty Images
 

Frosinone – Sampdoria 0-5

Târziu în noaptea de sâmbătă, gazdele clar defocusate tactic. N-am mai văzut așa de ceva vreme. Numai “5” nu a arătat din degete Moreno Longo, în rest am citit și codul lui Da Vinci din disperarea lui gesticulativă. Am înțeles orice, numai ai lui nimic.

Caprari–Quagliarella-Defrel a funcționat foarte bine, iar ăsta poate fi un început bun.

E ok, tragem linie, Defrel nu a făcut față presiunii, aici poate fi locul lui. Samp are calitate de locurile 6-9, ceea ce e acceptabil pentru o formație construită doar pe criteriul talentului. S-a trăit frumos la sud de capitală.

 

 

Roma – Chievo 2-2

Știți de ce e frumos meciul de la 13:30? Că nu ai timp să te buimăcești prea mult. La Roma e un soare de-ți vine să-ți scoți roșiile la uscat. Piesele noi nu arată bine încă, nu sunt integrate, poate își dă seama și Di Francesco. Doar mașina de pompieri de pe pistă să fie mai imobilă decât Chievo în prima repriză.

La 2-0, Birsa ciupește în vinclu și Roma doarme tot mai mult.

Cumplit pentru i giallorossi.

 

După cum l-am văzut și în meciul cu România, Kolarov resimte lipsa vacanței de vară, face praf faza de 2-2. Nu e vârsta, e concentrarea sau poate criza bărbatului spre 40 de ani. Putea fi și 2-3 la șutul lui Giaccherini, dar Olsen nu e morten.

Au intrat repede în case tifosii, nu a mai interesat nimic pe nimeni. Au «blagoslovit», pe net sau nu, la o pizza duminicală de Monchi și Di Francesco cel fracturat. Așa se pierd victoriile, așa se… pierd ratează campionatele.

 

Genoa – Bologna 1-0

 

A Genova non si può giocare bene al calcio perché c’è la «macaia». – Gianni Brera

Poate de-asta scor la limită. Apelăm din nou la discheta verbelor și deducem că nu se poate juca bine fotbal în Genova pentru că “macaia”, un vânt specific zonei.

A spus-o Gianni Brera, jurnalist vechi, al secolului trecut, inventator de stil, cel care l-a supranumit Deltaplanul pe Zenga.

Și totuși cu gol în port e din nou Krzysztof Piatek, zis și „Parolă de Wi-Fi”! Nu fi invidios, Șjejnâi!

 

Pippo o duce tot mai greu, încă nu poate fi definit ca stil, însă bag de seamă că mai de grabă e un antrenor-constructor, făuritor. Poate că e bine, o fi și de ajuns?!

Il Grifone face jocuri bune în acest campionat, chiar dacă nu fructifică mereu.

Cum ar spune influencerii, vă recomand să ajungeți la Genova, că eu nu am fost. E cu far, cu port, cu influențe ușor britanice, un mixt unic, deci una bella storia.

Și pentru că nu toți știm să cuccinăm, propun! In tavola: gnocchi cu pesto genovez. De aici a plecat sosul pesto.

 

Cu busuioc și o mână de semințe de pin. Și un vin roșu mai tare. Ca să taie. Liguria, baby! Foto: Eziabuonincontro (instagram)

 

Juventus – Sassuolo 2-1

Partida de la Torino va rămâne în istorie ca fiind prima în care Cristiano nu a mai fost primul pe țară și al doilea pe județ. De data asta i-a ieșit, asa cum miza și Allegri, deci costumul curat-lună.

 

Urlă comercialul de cum a completat Douglas Costa. Nici televiziunile nu îndrăznesc să trateze imaginile, brazilianul usa pistolaqua, spun broscăreii. Vedeți dumneavoastră, noi, educatorii, pedagogii… spunem expectorație. Etape de suspendare și 100.000 de euro de la club.  De cotul de dinainte uităm.

Douglas Costa, Bulbasaur evoluat. Foto: Calciatori Brutti

 

Udinese – Torino 1-1 / Empoli – Lazio 0-1

Le-aș numi partidele anoste ale acestei etape. Mazzarri are ceasornicar bun, însă echipa sa nu reușește să salte nivelul din în acest sezon. Rodrigo De Paul cu freza sa semi-castron deschide scorul, Meite are grijă să ia vopseaua de pe bară.

Greu de trait la Udine. Mulți spun despre acest oraș că ar fi cel mai monoton al Italiei. A știut și Săpunaru atunci când a refuzat oferta de titular cu contract pe 4 ani cu peste juma’ de milion, de la Porto venind. Mă rog, nu el a refuzat, ci doamna, dacă înțelegeți voi trăirile lui din meci.

Dincolo, Empoli pierde pe teren propriu, lazialii se urcă în frecciarossa cu trei puncte bune de adunat. I ragazzi di Andreazzolli suferă la fantezie, la creație, pare a fi o squadră inertă, poate chiar prima la retrogradare.

 

Cagliari – Milan 1-1

Din Sardinia e de reținut un joc bun și susținut al lui Cagliari. Aș șterge tot pentru a rămâne toți cu numele de Nicolo Barella, mijlocaș sard, dinamică, șut, pasă, multe epitete la 21 de ani. Și nu de azi, de ieri.

Ca rol în joc, mezzala si fantesista. Calcio spumante!

 

La AC Mailand, cum spun nemții, a egalat din nou omul care are nevoie de un sfert de ocazie pentru a înscrie: Gon-za-lo Higuain. Gata, că îl doare pe Decibel Bellini.

 

SPAL – Atalanta 2-0

În Ferrara s-a luat merenda mai târziu și panini-ul în rucsac pentru a flutura din steaguri cu elan în meciul cu isteața Atalanta. Doar SPAL pe teren, pentru care înscrie o doppietta Andrea Petagna, frate dintr-o altă mamă cu Papu Gomez.

Împrumutat pentru 3 milioane de euro de la cei pe care îi bate singur. Asta e valoarea, așa demonstrezi.

 

În altă dezordine de idei, se așează apele tulburi în Serie A, cumva după ordinea de anul trecut. Magia e deocamdată în ce mai izbutesc formațiile de la care nu sunt așteptări. Ronaldo s-a urnit, s-au mai risipit din bârfele acestui sezon.

 

Spritzul muzical ? se ridică pentru cine rezistă și va rezista, căci vin zilele grele cu meciuri multe și antrenamente puține. Daje!

 

 

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *