Cronici Serie A
Serie A - Etapa a 6-a / Calcio în schimbul doi. Chiricheș este cu noi
28 septembrie 2018
0
, ,

Amici della Serie A TIM, astăzi dezbatem etapa intermediară, pe cât de grăbită, pe atât de lungită și ferită. O rundă în care ochiul a pierdut covârșitor, fiind multe partide simultan, prea puține transmise în România. Așa cum mă așteptam, la noua achiziție a drepturilor TV pentru campionatul italian s-au pierdut drepturile de a difuza pe internet partidele care nu încăpeau pe post. Așa proceda Digisport. Streamingul e pe moarte, vă spun. Poate că e mai bine.

 

Inter-Fiorentina 2-1

Cu moșarul Spalletti scăpat la ultimul clopot de suspendarea de după deplasarea din Liguria, Inter avea din nou să treacă proba iscusinței. Prin VAR-penalty după un henț cu ghinion. Icardi, marcatorul din serviciu, pentru ca mai apoi Skriniar sa fie nefericit si să devieze mult prea derutant pentru reflexele ciupite ale lui Handanovic.

Și că tot vorbeam de oportunitatea nerazzurra runda trecută, vă spun că D’Ambrosio a marcat golul victoriei, după ce îi așează Maurito exact așa cum îi place lui Maurito să îi fie așezată. Am zis place, el poate și altfel. Și alte trei puncte. Cu ce o să le plătească Inter până la final încă nu știm.

 

Udinese-Lazio 1-2

Miercuri, zi cu randament. Între două task-uri pentru schimbul doi, Lazio face 3 ori 4 la rând, la Udine. Îi merge bine. Acerbi, băiatul care a învins în viață, deschide balul pe Arena lu’ Dacia, iar mai apoi dublează Correa după o fază la care te întrebi cu ce fel de ceas l-a hipnotizat pe „Strigă” Stryger Larsen.

Întrebări multe, dar boaba lui Bram Nuytinck e acolo, de top.

 

Roma-Frosinone 4-0

După un «infringement» prepartita, declanșat de Eusebio Di Francesco, adică un cantonament scurt în care s-au uitat ochi în ochi, băieții Romei s-au regăsit cu vecinii de la Frosinone. Pastore, din călcâiul Cizmei, înscrie din nou, ca în meciul cu Atalanta. Asta înseamnă încredere și redresare.


L-au completat Under după o fază-dribling de aripă cu gol și El Shaarawy până la pauză. La vestiare și-au împachetat cadourile pentru ziua lui Totti, de a doua zi.

Și ca să fie totul perfect, se trece pe tabelă și Kolarov, obositul de serviciu din ultimele etape. Cifrele InStat, la care nu avem acces pentru că au umplut cu păcat ziarele zilelor noastre, l-ar desființa până acum. Urmează Roma-Lazio, alte energii, motivații aparte.

 

Atalanta-Torino 0-0 Cagliari-Sampdoria

La rubrica Scârța-Scârța ne-o luăm peste nas cu două meciuri în care s-au înrolat trei echipe cam lăudate în acest start. Tu știi ce mai face ficatul tău?! Joacă și în timpul săptămânii, deși nu e obișnuit. Nul la ambele.

 

Genoa-Chievo 2-0

Am impresia că veronezii au încercat egalul în acest meci, căci atât pot. Genovezii conduc, pasează mult, explotează la maximum flancurile. Din nou omul nostru. Din nou se lasă pe șut Piatek! Este mereu cu un gol mai mult decât meciurile jucate. Ragazzo-ul ăsta te îngheață de-a dreptul cu deciziile și fruntea sa întinsă de la fiecare gol.

Nu respiră, nu schițează, el trage. E un soi de bomber retras, al cărui zâmbet îl vezi doar pentru o secundă, atunci când îi vine un coleg în cârcă la celebrarea golului. Atât.

Embed from Getty Images
 

În ciuda primei fraze construite în dreptul acestui meci vine și Pandev, cu un șut de-a dura, lângă bara lui Sorrentino. De reținut, și o fac la sfârșit pentru a pune punctul acolo unde trebuie, în poarta cealaltă a stat Ionuț Radu, motivatorul unei generații și portarul care, pun pariu cu sufletul și dorința, va primi o mână pe umăr și în Serie A.

 

Juventus-Bologna 2-0

Pe Juventus Stadium s-a din nou în „spectacol” Pippo Inzaghi, negativ vorbind. Juventinii știu să atace, au o forță uriașă a jocului, una superioară celorlalte squadre. Aici câștigă și e de neîndepărtat inclusiv anul acesta.

Am văzut găuri mari în defensiva oaspeților, unele inexplicabile nu doar la fazele celor două goluri marcate de Dybala și nițeluș mai târziu Matuidi sub bară, tare. E pur si non muove nimic la Bologna. Ce-ar mai fi de zis?! Că ți-e și milă de Skorupski.

Embed from Getty Images
 

Napoli-Parma 3-0

Mingi conduse la nesfârșit spre atac și în Sud. Același Lorenzo cel nedeductibil e primul cu gol. Și cum la Napoli nu poți scădea o sumă din alta, o parte dintr-un întreg, vestiarul funcționează la fel. Chiricheș e acolo.

O dată la trei săptămâni observ în presa din România știrea cu finalul poveștii lui Chiricheș în Italia. Au mai fost intervale de timp, cunoaștem perioada de mercato, însă de data aceasta valul vine pe fondul gravei sale accidentări. Practic, o născocesc atent din bârfe și intenții, pe principiul haide să tragem niște concluzii intuitive. Cazuri mici, izolate și mai apoi răspândite. Epidemie. Cazuri de presă porcină.

 

Așa că Insigne îi dă ceva stamină lui Chiri. Poate că nu oricine e încurajat în așa mod. Acum, să vedem ce scenariu îi vor atribui regizorul De Laurentiis și Ancelotti la revenire, peste câteva luni.

Altul care a răzbătut în viață… și în meci. Milik! Tot el face mai apoi trei ca în Greuceanu.

 

 

Despre Napoli se știe că e orașul în care nu e bine să fii turist. Mă uitam la clipurile acelea cu unul îmbrăcat în Higuain în tricoul lui Juventus care mergea prin oraș și nu prea și-a luat-o. E mai mult mit.

 

Deci nu știu dacă e chiar așa, provincia e una cel puțin interesantă. Napoletanul crește cu principii bine înrădăcinate, unele bune, altele de secolul trecut. Aștia vorbesc tare, poate cel mai tare, aproape urlă, șuieră când vorbesc, știți voi din Senza giacca e cravatta.

 

Campi Flegrei. Vulcan uriaș care ar putea erupe în următorii ani. (Sursa:blastingnews)

 

SPAL-Sassuolo 0-2/Empoli-Milan 1-1

În Ferrara, Roberto De Zerbi face din nou minuni și urcă Sassuolo pe cocoașa campionatului, mai pe spatele cămilei, nu e de ici de colo. Scriam din start, acest tehnician este inovator tactic și poate face lucruri mărețe dacă e mediul propice.

De partea cealaltă, Empoli îi ciupește un punct lui Gattuso, iar asta nu poate să te surprindă prea mult. Metehne milaneze deja vechi.

 

Nu s-a terminat bine și o începem pe a șaptea. Ziua și meciul. Nu e chiar rău, doar că le ții greu numărul.  Că va fi greu sau nu, băiatul merge la Derby Della Capitale în weekend să-și mai tragă seva dintr-un panino con la porchetta și un Peroni adevărat.

 

Spritzul muzical ?se închină de dată această pentru tot ce a mai rămas uman din fotbalul mecanizat al zilelor noastre. Daje!

 

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

Amici della Serie A TIM, astăzi dezbatem etapa in...

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

Amici della Serie A TIM, astăzi dezbatem etapa in...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

Amici della Serie A TIM, astăzi dezbatem etapa in...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *