Naționala Under 21
Înfrângerea stereotipului e adevărata victorie a sufletului
16 octombrie 2018
0
, , , ,

Ceea ce a reușit Romania U21 în această campanie de calificare e suma a tot ceea ce nu putem depăși atunci când chiar simțim că o putem face. Ceva ce te ține pe loc. Se numește istoria a ceea ce te-a construit. Știți voi, înfrângerile noastre de zi cu zi.

Am urmărit cu sufletul la gură fiecare meci ale acestei generații atipice, așa cum nu am mai făcut-o de foarte mult timp. Atipică pentru că, luată în parte, este o națională cu puternice influențe ale fotbalului mare, ăla de îl mai urmărim când ne plictisește grav al nostru. Atipică pentru că am văzut în comportamentul jucătorilor, interviuri și câteva imagini făcute publice acel altceva: dezinvoltură, încredere, speranța că munca te duce sus. Nu are cum altfel!

 

Băieții își spun că vor finala sau chiar trofeul. Poate că nu o vor face, dar să îți pui ștacheta sus, aia ultima, la care credeau puțini că ajungi, nu te trimite automat în cap, ci te face să treci peste condiția ta inițială. Și nu își vor rupe gâtul. Mirel Rădoi conștientizează visele și le așterne calculat așa cum puțini știu să o facă. E o artă. Nu le taie, ci le programează și aici câștigăm enorm. Poate că nu ne dăm seama.

 

Cu Liechtenstein nu am văzut odihnă nicio clipă, a fost dominare. Hai și cu al doilea. Și cu al treilea. Hai cu toate, băieți! Cam asta a fost mentalitatea. Ok, adversarul a fost modest, dar când ai văzut ultima dată un efort atât de susținut la echipa națională, oricare ar fi ea?

Calificarea aceasta este o adevărată victorie a fotbalului românesc, una pe care mulți dintre cei care citesc aceste rânduri nu au la ce să o raporteze. Pentru că nu au mai trăit. Aici e și subsemnatul și feeling incomplete.

A doua victorie e că neamul de chițibușari, pe care îl constituim, nu are ce contesta.

Să o conștientizăm! Bravo România! Bravo viitor!

 

sursa foto: Echipa nationala de fotbal a Romaniei 

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

echipa nationala romania enes sali

Școala altfel la echipa națională

Ceea ce a reușit Romania U21 în această campani...

Citește mai mult
radoi-romania

Cu Rădoi trecurăm noi

Ceea ce a reușit Romania U21 în această campani...

Citește mai mult
ionut radu genoa

La pașapoarte, Ionuț Radu deghizat

Ceea ce a reușit Romania U21 în această campani...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *