Cronici Serie A
Serie A 2020-21 / Etapa 1 (scurtă) – Bun revenit în campionatul Benjamin-ilor
22 septembrie 2020
0
, ,
serie-a-etapa-1-2019-2020 ibrahimovic

Amici della Serie A TIM, a început și campionatul infinit, în cele din urmă, cu mult dor de fotbal, dar și cu teamă că nimic nu va mai fi la fel ca înainte, expresia care efectiv m-a spart pe toată perioada de început a molimei. Va fi din ce în ce mai frumos, de duminică stadioanele și-au întredeschis porțile, vom reveni acolo unde ne-a plăcut mereu, nu vă fie teamă.

De la bun început, e bine de știut că Serie A nu a luat startul pentru toate squadrele, pentru că unele au tras ca să ajungă în prima ligă, iar altele au jucat până mai târziu prin Europa, așa că Spezia, Inter și Atalanta vor recupera pe parcurs, deci 7 meciuri din 10. Automat – Udinese, Benevento și Lazio au lenevit și ele.

Fiorentina – Torino 1-0 / Verona – Roma 0-0 3-0

Cu Giuseppe Iachini pe bancă, prețioșii din Firenze au de gând să facă anul acesta o echipă care să joace, cu rotițe așezate cum trebuie, nu știu dacă vor reuși să facă asta, cert e că eforturi s-au facut: Borja Valero, Giacomo Bonaventura, Alfred Duncan, Pol Lirola, Biraghi și câteva ajustări.

Chiar și așa, occhio la Chiessa – Castrovilli, doi băieți care ar putea să arate o potrivire faină în acest sezon.

La Torino, deocamdată trebuie să ofere diagnostic Marco Giampaolo, noul antrenor, apoi să îndrăzneacă mai mult.

Verona – Roma a impresionat doar prin șuturi în bară și multe semne de întrebare, cel mai mare dintre ele fiind transferul lui Dzeko la Juventus. Bosniacul era ca și înțeles cu torinezii, motiv pentru care a cerut să nu fie în lot, dar Fonseca l-a trimis pe bancă totuși, semn că el decide.

Îmi place cum vrea să se impună portughezul, dar mai ales limita cu care o face. Nu l-a trimis în teren.

Embed from Getty Images

Roma a suferit: a jucat cu Cristante fundaș… și căpitan după ieșirea lui Pellegrini, de au turbat toți sfinții împietriți la Vatican, dar și fără vârf clasic. Din ce să marchezi?! Cum nu era de ajuns, luni s-a descoperit că Diawara a jucat fiind trecut lista de joc ca U22, nu over, eroare care a atras deja pierderea meciului la masa verde. De neiertat.

Parma – Napoli 0-2 / Genoa – Crotone 4-1

I Crociati n-au reușit nimic în fața napoletanilor, motiv pentru o nouă joacă marca Mertens – Insigne, și-au făcut de cap, iarăși, eternul plecat și eternul amorezat napoletan. Victor Oshimen pare de-o viață între ei.

Embed from Getty Images

Parma arată răuț spre foarte rău, iar în acest sezon au emoții, e pariul meu, pentru retrogradare. E cam în aceeași zonă cu Genoa, care ne-a păcălit în această primă etapă cu o victorie la scor cu Crotone, nou promovată.

Să nu ne îndoim că tot subsolul o paște. Crotone e și ea condamnată, iar dacă privești transferurile lor totul chiar pare o glumă. Salut Denis!

Lui Drăguș i s-au dat 5 minute de bun venit atunci când nu se mai putea întâmla nimic.

Sassuolo – Cagliari 1-1

Vlad Chiricheș și Răzvan Marin au fost titulari și nu au jucat chiar rău. Chiar dacă „chiar rău” e un apanaj de cele mai multe ori, a fost ok la final, o spune și scorul.

„Chiri” totuși era să o comită în ’80, atunci când pasează eronat pe axila centrală, în propriul careu, și apoi pune piciorul și întoarce spatele de parcă în fața lui ar fi ăla care trage cel mai tare din tot cartierul: Țăranul, cum i se spunea pe la blocuri. Nu e bloc să n-aibă un Țăranul.

Vlad urcă bine în schimb în atac, asta îi place cel mai mult lui De Zerbi la el, Chiricheș provine din atacant, se vede foarte bine Să nu ne surprindă dacă vom vedea o pasă de gol pentru Ciccio „Andra tutto bene” Caputo în următoarele etape.

Embed from Getty Images

Răzvan Marin a avut un joc fără trac în noua sa provocare. De obicei, Eusebio Di Francesco pornește greu, e știut acesta lucru, iar lui Răzvan i-a pregătit rolul de mezzala, se vede limpede, deci să și urce mult, să împingă terenul și uneori să vină cu șut. Pleacă precum un jaguar, vedea-vom unde se și oprește.

Nu o poate face încă de la primul meci, altfel era la Juventus acum. Am mare încredere că va aduce un plus sarzilor, unul evident.

Dar nu dăm vina pe el pentru ce face Bourabia cu varza, de pe loc.

Juve – Samp 3-0 / Milan – Bologna 2-0

La primul meci al lui Andrea pe banca lui Juventus, și-au luat toți cămașa de duminică și n-au greșit vestimentar. Pirlo a și urlat, vezi de treabă.

Embed from Getty Images

„Avem patru mijlocași centrali care joacă mai bine în perechi și mai puțin bine ca play

Andrea Pirlo după Juventus – Sampdoria 3-0

Cu declarația asta, Pirlo se îndepărtează de dogma sarristă, o urcă în pod. Pirlo vrea play, vrea mai mult decât un mijloc cu trei. Interesant.

În teren, eleganța s-a lăsat la budigăi în minutul 44. N-a rezistat mai mult de o repriză, Bonucci pune mâna pe minge în propriul careu și totul a explodat. Regula hențului s-a schimbat pentru noul sezon, nu o să mai fie ploaie de penalty-uri după astfel de faze, se vor analiza intenția și poziția naturală a mâinii. Normal că e doar în teorie, bună găselniță subiectivă.

Sursă: captură SkySportHD

Pe San Siro în schimb am văzut un meci foarte bun făcut de AC Milan, în care nu a forțat foarte mult. Diavolii par unitari în orice atac dezvoltat. În Milan – Bologna, l-am văzut pe Ibrahimovic la capătul fiecărei faze dezvoltate ofensiv. E incisiv, e altruist, se poziționează excelent.

Benjamin Ibra la 39 de ani fără puțin.

Dragazzi, cu bune și cu raw – cum ar spune veganii – cam aceasta a fost prima etapă din noua ediție de Serie A. Târzie, dar bine coaptă. Și anul acesta se anunță a fi campionatul cu tineri talentați, bine crescuți și încrezători, dar și cu seniori – că e la modă cuvântul ăsta – bine emancipați care își duc viața bună, cu calitate în iarbă.

Spritzul muzical ? se face cu Gazzelle, e ok și în septembrie să începi. Daje!

Sursă foto deschidere: goal.com

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

Amici della Serie A TIM, a început și campionatu...

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

Amici della Serie A TIM, a început și campionatu...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

Amici della Serie A TIM, a început și campionatu...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *