Cronici Serie A
Serie A – Etapa a 13-a / Ce terenuri și ce febre, ce noiembrie-decembrie!
26 noiembrie 2019
0
, ,

Amici della Serie A TIM, se revine ușor la cele de zi cu zi, după aceste repetate pauze special desfășurate pentru ca echipele naționale să nu treacă în uitare. Am avut o etapă mohorâtă meteorologic, apăsată în accidentări și neclar. Tot a noastră și ea. Începe:

Atalanta-Juventus 1-3

La Bergamo s-au mânjit primii cu „succo di pomodoro” sub ochi pentru campania împotriva violenței asupra femeilor. N-a fost de ajuns ca Atalanta să preseze o repriză și zece minute. A ratat un penalty al meu Musa Barrow, după hențul lui Khedira, bată-l-ar vina! Noroc cu Gosens că l-a scos cu capul, apoi s-au ofilit. Apă aveau… în ghete chiar, poate soarele să le fi lipsit.

Juventus câștigă cu reumatism, începând să paseze. Și să marcheze prin același Higuain, bun ca Bengay-ul, mereu cu destin necunoscut, dar cu golul după el. A curățat masa de firimituri Dybala în 92′ de parcă s-a jucat din fente tot meciul. Și ce nu o să vedeți în rezumatele video:

Erau prea multe două rigore.

Milan-Napoli 1-1/Torino-Inter 0-3

În primul, s-a jucat ca între rănite, s-a terminat egal pentru nimeni. Ambele inconsistente în construcție, iar asta a dat prilejul unor contre frumoase ochiului și alternanță în atacuri.

Lozano și Bonaventura au făcut scorul, al doilea cu un șut care ne-a întors în urmă cu patru-cinci ani, acel Giacomo de atunci.

Dacă criza lui Milan o înțeleg în contextul dat, nu o să pricep mania autodistructivă a lui De Laurentiis, în continuare setat să sancționeze tot cu orice risc. Venit din alt film al epocii, s-a hotărât să nu mai plătească salarii o perioadă.

Se ascut lame printre camoriști.


Numai cu broaște nu a plouat la Torino. Au fost ropote, s-au auzit și pe transmisiune în scurtele momente în care tace Socol. Inter învinge suprinzător de clar, dar îl pierde pentru ceva vreme pe Barella. A părut trosnit, inițial s-a temut pentru o posibilă ruptură de ligamente, pentru ca mai apoi să se depisteze doar un cartilaj rupt. Mai ușor, dar tot cu operație.

Sursă foto: Footballogue – Icon Sport

Sâmbătă nu a fost o zi bună pentru sănătate. S-au accidentat așadar: Barella (fără termen de recuperare), Douglas Costa (accidentare musculară, 15 zile), De Ligt (umăr dislocat, în dubii pentru meciul cu Atletico) și Bernardeschi (leziune hemitorace, fără termen).

Bologna-Parma 2-2/Sassuolo-Lazio 1-2

Mă întreb unde ar fi fost Parma dacă Kulusevski ar avea în față un atacant de careu cel puțin de valoarea accidentatului Inglese…

Atunci când alții îi irosesc pasele finale, Dejan mai trage și el.

Răi și bolognezii mai mereu. Așa au și egalat în 90+5, Dzemaili l-a făcut pe D’Aversa să arunce priviri cu nervi pe drumul spre cabine.


Dincolo, lazialii au făcut un joc de nivelul lui Sassuolo, iar asta i-a costat emoții mari pe final. N-au mai dominat ca în precedentele meciuri, Immobile și Luis Alberto confirmă forma, Correa nu și-a găsit constanța de această dată. În schimb i neroverdi sunt o mixtură între jucători care trag echipa după ei și alții care îi îngreunează. Unul dintre cei slabi este Consigli, boaba lui Ciro era de apărat, plonejează la cinci minute după șut.

Roma-Brescia 3-0

A fost de ajuns o a doua repriză bună pentru ca i giallorossi să-și trimită fanii la un duminical pahar cu vin, să le tihnească clasamentul. La Roma toată lumea joacă bine, nimeni sub nivel, ar putea fi un semn de echipă unită.

S-a aliniat cu planetele și Chris Smalling, cu etichetă proastă lipită pe spate, acum adaptat și destul de sigur. Pentru el, gol și pasă de gol, poate chiar omul meciului. Cu câțiva întorși din convalescență, Fonseca i l-a jucat de această dată pe Mancini alături, ceea ce pare a fi cuplul de centrali de bază. A înscris și Gianluca, completat de Zaniolo, că tot a promis că va săruta din nou tricoul.

Îi e greu lui Fabio Grosso, Brescia e ultima în clasament.

Verona-Fiorentina 1-0/Samp-Udinese 2-1

«Montella effect» e deja instalat la toscani, a fost acomodarea, acum înapoi la ale lui. Caracteristicile acestui sindrom: scurte blancuri care costă, lipsă de incisivitate, ghete grele și lentoare.

Nu m-ar mira ca Ribery să iasă la microfon cam cum i-a făcut-o lui Hagi, fostul său antrenor de la Galatasaray. În schimb, Hellas s-a cocoțat binișor în prima parte tabelară cu Ivan Juric al ei, una bella sorpresa. Muncesc mult, sunt concentrați și nu își irosesc fazele importante așa ușor.

Di Carmine a adus izbânda cu un șut pe jos, la deruta apei.

Embed from Getty Images

Un alt piept cu oxigen de calitate este și cel al Sampdoriei, la care Claudio Ranieri așează, face curat și mută mobila pentru confort. Nu a schimbat tot jocul, le-a dat o încredere productivă și i-a pus bine. Matură ca ani, au întors scorul, Gabbiadini a dat-o unde ajung puțini plus ăia care au sudat.

Lecce-Cagliari 2-2/SPAL-Genoa 1-1

Mutat luni pentru că ploaia nu înseamnă numai belșug că vrem noi să nu fie de rău, Lecce-Cagliari a fost anti-reclama campaniei de sensibilizare. Cu nervi de stat peste program, s-a lăsat cu eliminări. Lapadula se gâtuiește cu Olsen pentru că portarul nu eliberează mingea după ce o scoate din plasă la penalty-ul executat. Ambii pleacă la cabine, o ipostază de nepublicat, mesaj a fost altul.

Mai cu capul pe umeri Lecce pe final, așa au și egalat. Iar dacă tot credeți, cum v-au tot spus unii pe la televizor, că parada etapei este a lui Ionuț Radu, înseamnă că n-ați văzut ce a gândit Cacciatore.

În Ferrara, tot sub semnul „X”-ului. Dacă ați uitat și vă era dor, a jucat Sturaro și a și marcat, motiv să mai treceți pe la biserică din când în când. Sturaro, ceva între Kamer Qaka și Chipciu după meciul 10 la Anderlecht, cumpărat de «bănoasa» Genoa cu 16,5 milioane de euro de la Juventus, dar dacă s-au plătit taxe, de ce să mai investighezi ce și pentru ce datorie s-a plătit…

Despre piciorul lui Ionuț Radu, sunt de părere că paradă înseamnă altceva. S-a salvat singur cu un reflex bun, fiind portar de reflex, după ce s-a hazardat la o minge pe care trebuia să o prindă sau să o respingă în lateral.

Nimic mai mult. În continuare mingile înalte îl derutează grav. În același meci, de Berisha ce să mai zici?

Cu număr sortit sau nu, s-a jucat lent și violent într-un peisaj de toamnă târzie. Încă nu l-am găsit pe Bacovia al italienilor și nu știu dacă s-ar scrie cu dublu «c», așa că Spritzul muzical ? se dă cu Canova, băiat independent! Daje!

 Sursa foto deschidere: sportal.it    

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

Amici della Serie A TIM, se revine ușor la cele d...

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

Amici della Serie A TIM, se revine ușor la cele d...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

Amici della Serie A TIM, se revine ușor la cele d...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *