Cronici Serie A
Serie A – Etapa a 32-a / Energie în doze mici, aroganțe de bărbați 2.0
16 aprilie 2019
0
, ,

Amici della Serie A TIM, mai sunt doar șase mari și late, apoi ne așteaptă gânduri de vară și bârfele cu nume și bani. În rândurile ce urmează, batem bordura de Italia cu pet-ul de doi litri, să alungăm relele, să culegem tot ce am văzut mai ploios frumos în weekendul greu încercat. Mulțumesc pentru accept.


SPAL-Juventus 2-1

Primul meci al etapei a fost programat ca să știm una și bună, dar nu a fost să fie de data asta. În perspectiva returului cu Ajax, i ragazzi di Allegri nu au riscat prea mult, și-au permis o înfrângere, oricum petrecerea la Torino se dă. Moise Kean vine din nou cu boabă, mai din noroc, da’ e a lui. Un sfrijit în urmă cu 2-3 ani, un munte de bărbat acum. Tractorul pentru taică-su încă nu a venit, dar omul marchează, că asta e meseria. De aici denotă un moral ok.

Nu l-au văzut pe Ronaldo, lăsat la odihnă pentru cine mai știe ce foarfecă, însă ferrarezii au ținut cu ai lor și s-au bucurat de o întoarcere de scor ca niciodată. Bonifazi și bătrânul Floccari au fost artiștii.


AS Roma-Udinese 1-0

În Capitală, i giallorossi au început partida cu gândul de a învăța să se apere, pentru ca mai apoi să înscrie. Ce-i drept, așa se reabilitează orice. Le-a ieșit, Udinese și-a păstrat statutul de grațioasă în modestie, chiar și cu reșapantul Igor Tudor pe bancă. Roma își ia punctele vitale, pe o ploaie diabolic de torențială, prin golul lui Edin Dzeko, aflat la primul pe Olimpico în acest sezon. O statistică cu un mesaj corect despre stagiunea tristă a romanilor.

Însă Stephan El Shaarawy a fost omul cu adevărat sclipitor din echipa gazdelor. Mereu la minge, limpede în decizii, bun pasator. E actorul ascuns.


Milan-Lazio 1-0

Cu ocazii sensibil egale de ambele jumătăți ale terenului, Milanul a fost formația care a arătat mai multă siguranță și o dorință ceva mai puternică în a lua toate punctele.

Am văzut puțin în acest duel și cum arbitrul Gianluca Rocchi, unul din căpiații campionatului, bine văzut de curentul generalist al Europei, s-a lăsat puțin mângâiat de VAR, după un henț pe care doar el l-a imaginat, la Milinkovic-Savic. Înduioșător pentru cei care cască din telecomandă, din meci în meci.

La finalul partidei a avut loc și o șicană băiețească #2019. Kessie și Bakayoko au fluturat un tricou cu Acerbi, fapt ce putea provoca o bătaie generală, dar a intervenit Gattuso, ca pardox. S-au mutat pe Instagram, s-a băgat și Immobile, au făcut rahatul praf, din telefoane, ca bărbații.

Embed from Getty Images

Torino-Cagliari 1-1

Cu Belotti la oficială, devorând o omletă light, torineză, servită de moglie, tăurașii nu au scos mai mult de egal, afundând în mediocritate și marea de stegulețe din tribune.

Prima repriză cu ratări frumoase, în a doua a decis inițial Zaza cu un picior pus bine acolo unde trebuie. Tot el, 20 de minute mai târziu a plecat la vestiare, arătându-ne de ce nu a reușit nicăieri în viață, trecem peste penalty-ul ăla de la European de care a răs toată gașca…

L-au copiat pe final, de la oaspeți, Luca Pellegrini și Nicolo Barella, răii de serviciu. Noroc cu capul lui Pavoletti, să i se dea un premiu băiatului.


Fiorentina-Bologna 0-0/Sassuolo-Parma 0-0

Golurile au cântărit greu, mai scumpe decât cireșile în aprilie, atât la Firenze cât și în Reggio Emilia. Parcă ceva mai spectaculos în primul, poate și pentru că Fiorentina are un singur drum și ăla spre atac, iar Bologna trăiește din când în când frisoanele de Serie B. S-au anulat complet, au stricat media.


Sampdoria-Genoa 2-0

Am avut parte de sfântul Derby della Lanterna în minunata etapă. A fost cu coregrafii, cu orgolii și culori genoveze, rafinament și încărcătură misteaux.

I blucerchiati au avut două viteze în plus, cum se zice. Într-a întâia a băgat-o Gregoire Defrel, lejer din doi metri, la primul capăt al centrării a fost eternul Quagliarella. După pauză, Ionuț Radu a plecat pe fentă la penalty-ul executat de același Fabio, după un «henț careu» lăsat cu roșu pentru Biraschi.

Embed from Getty Images

Genoa stă foarte prost de la pleacarea lui Piatek. Echipa nu pare sudată, iar marfa viitoare încă nu e pe raft, nu produce. Aș zice că nu e foarte departe de situația sezonului 2012, atunci când suporterii au cerut tricourile jucătorilor, la 0-4 pe teren propriu cu Siena, în minutul 70. Frey pe gard, Mesto plângea, le strângea căpitanul Marco Rossi cu nod în gât și zvâcnire de cap.


Chievo-Napoli 1-3

A plecat Chievo, fraților! A plecat acolo unde o doreau mulți, pentru că de 18 ani nu a încercat nimic în afară de subzistență, de acolo de la ei, din cartierul veronez.

Cu Chiricheș titular, s-au impus napoletanii, nu că ar fi vreo legătură. A avut și o ocazie cu capul, după care s-au scris câteva știri bune în .ro. În schimb, Koulibaly a făcut doppietta, al nostru nu putea. Mi-a plăcut golul lui Milik, din fundul satului, foarte bine plasat dacă nu a prins Sorrentino.


Frosinone-Inter 1-3

Pe Stadio Benito Stirpe, Inter a ars ogoarele în jurul ei pentru locul 3, ușor adjudecat. Oricât și-ar pune Spalletti mâinile în cap, băieții lui s-au mobilizat pentru această partidă, astfel că emoții nu au fost.

Deși nu a înscris, l-am văzut pe Icardi implicat în joc, chiar dacă șanse de pace totală nu sunt.


Atalanta-Empoli 0-0

Iată că și Atalanta cea energică și lipsită de presiune poate bate pasul pe loc. Nu pentru că au întânit unul din monștrii campionatului, ci pentru că au avut în față un portar în zi de grație, cu toate cifrele alea de cartonaș ridicate: Bartlomiej Dragowski.

Embed from Getty Images

În vârstă de 21 de ani, polonezul crescut de Jagiellonia și împrumutat de la Fiorentina a jucat aseară cea de-a 11-a partidă în acest sezon. La Viola i-a mai oferit câteva minute în ultimele sezoane și pare că-l pregătesc atent cei de acolo. Nu îmi plac cifrele, dar puștiul a făcut în meci 17 parade reușite, record pentru cele mai cele campionate ale lumii, cam de când se numără și pănâ în prezent. Un nume interesant.

Programul ultimelor 6 etape – Serie A 2018-2019

A mai trecut o etapă, în lupta pentru Champions, Milan și Roma nu au greșit, în timp ce Atalanta și Lazio își trec mâna prin păr. Mai sus am făcut programul ultimelor șase runde din zona Champions, excluzand-o pe Napoli pe care o considerăm bine cocoțată.

Punctele pierdute printre degete nu ți le recuperezi în meciurile grele ce vor urma – istoria o demonstrează, pariul meu este că orașul Milano va avea două echipe în competiția urecheatei.


Și cum toți s-ar da cu Rolls Royce-ul la anul, Spritzul muzical ? se face pentru cei care încă țin visul nestins, mare lucru într-un așa clasament al dramelor. Daje!

Sursă foto principală: goal.com

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

Amici della Serie A TIM, mai sunt doar șase mari ...

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

Amici della Serie A TIM, mai sunt doar șase mari ...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

Amici della Serie A TIM, mai sunt doar șase mari ...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *