Cronici Serie A
Serie A – Etapa a 5-a / Se testează un calcio casual
27 septembrie 2019
0
, , ,

Amici della Serie A TIM, cu bune și cu rele, mai pe sfârșit de program și călcând cămașa pentru mâine, s-a disputat și cea de-a 5-a etapă din romanticul campionat italian. La miez de săptămână, aproape de luni, departe de binecuvântatul weekend, deci nu pe placul tuturor.

Verona-Udinese 0-0

S-a deschis runda la Verona, acolo unde se și muncește, nu toată ziua balcoane și șuete. Termină cu drama, nu ești Shakespeare! Mai puțin harnici și tot mai cu gândul la lupta retrogradării au fost cei din iarbă.

Mai incisivi veronezii, Stempinski și Veloso chiar au avut două mari de tot, dar nu le folosește prea mult, rămân foarte jos în clasament. Udinese și mai și, problemele lor.

Brescia-Juve 1-2

Tot marți, rândunelele bresciene i-au luat tare pe băieții campioni la rând. Fața lui Sarri, de pe bancă, aduce tot mai mult a cătrănire, a situații încă ascunse, ținute sub preș, nu sunt cele mai limpezi zile ale lui Juventus, asta e clar.

În minutul 4, scurt și fără să gândească prea mult, Alfredo Donnarumma deschide scorul cu un șut bun, neprins de Szczesny. Încă nu-mi dau seama dacă a fost mascat sau i-au jucat feste reflexele.

Ce grimasă de actor, nouarul!

Apoi i bianconeri au început să preseze, reușind să egaleze, oarecum așteptat. În a doua și-au împins și punctele spre autocar, după șutul lui Pjanic. Nu există în Serie A șut cu pământul mai bun decât cel al lui Miralem! Nu are spații mereu, nici curajul, dar e specialitatea lui.

Îmi place tupeul celor de la Brescia, ar fi păcat să cadă în cealaltă extremă. Și oricum… nu cu Juventus trebuie să își ia ei punctele.

A existat și o mică tevatură postpartita, cum că l-ar fi jignit din tribune pe Pjanic. Ușor, vă rog! Să fii din Balcani nu e o rasă, mă.

Roma-Atalanta 0-2/Fiorentina-Samp 2-1

S-a plecat mai devreme de la serviciu și la Roma. S-au cam supărat capitolinii, cu traficul lor infernal cu tot.

Miercuri, la 19:00, uite așa moare fotbalul. Sursa: ilromanista.eu

Ai lui Fonseca au făcut pasul greșit, logic. Portughezul încearcă să implementeze o rotație a lotului pentru a preveni accidentările, pentru a lega relații de joc, nu place suporterilor, dar e sănătos.

Un semn clar de lipsă de omogenitate a fost incapacitatea de a ieși din propria jumătate, în a doua parte. De aici li s-a și tras. Călăul Zapata și De Roon l-au mai liniștit pe Gasperini.

Abia aștepta olandezul să își urce golul pe Twitter și să-l atace pe admin-ul jucăușului cont oficial în limba engleză al AS Roma. Interesantă miză.

Pentru acest duel, Curva Sud a adus în prezent steaguri și mesaje din galeria anilor ’40-’50. Bello cosi!

Embed from Getty Images

Dincolo, Fiorentina a obținut o victorie cât un trofeu. Să i se dea o primă lui Vincezo Montella! Toscanii nu mai câștigase un meci în campionat din februarie. A contribuit din plin German Pezzella, cu capul. Imediat după eliminarea lui Murillo de la Samp, a făcut-o și Chiesa, scăpat pe centru.

Prea dificil pentru genovezi să mai facă ceva. A profitat și Bonazzoli, doar dintr-o bulibășeală pe final putea să înscrie, au avut ratările lor, însă istoria primelor patru jocuri nu le-a dat încredere pentru mai mult.

Genoa-Bologna 0-0/Inter-Lazio 1-0

De prea multe boabe ce au dat până acum, cei de la Bologna s-au călcat pe picioare în port, spre dezamăgirea spectatorilor de pe Stadio Luigi Ferraris, numai bine cât să înceapă știrile cu „Ionuț Radu a terminat fără gol primit partida difuzată în direct pe…”.

Nu a apărat niciun penalty pentru că Nicola Sansone a trimis fix în bară de la punctul alb, zi-i așa, că varul nu mai e nici pe pereți, ci se pune la marginea gazonului și e cu butoane și ochi mulți, mânca-l-ar nenea.

Multe costume și cămăși albe și pe Meazza, acolo unde Inter face verde „H2H”-ul din Flashscore, cu cinci din cinci. A învârtit unșpele și domnul Conte, iar ca să fie total atipic, a decis D’Ambrosio, tati.

Semiforfecarul din Derby, vănător și el.

Embed from Getty Images

La fel ca în ultimul timp la Milano, Lazio nu cucerește, nu mișcă, ci doar își demonstrează alternanța regresivă.

Napoli-Cagliari 0-1

Surpriza mare s-a declanșat sub Vezuviu. Pe cât de ascunsă Cagliari, pe atât de veninoasă. Multe ratări pentru napoletani, s-au transformat într-un pumn de frustrare, cu Mertens protagonist.

Când nimic nu intră pe San Paolo, nici fluierăturile tribunelor nu ajută. Slabă acustica, dar așa cor ca armă nu am mai auzit de ceva vreme. Nici Castro, dar el s-a concentrat spre deosebire de ceilalți.

Ce să mai declari pe aeroport?!

Președintele lui Cagliari, Tommaso Giulini. Sursa: Captură foto Twitter

Parma-Sassuolo 1-0/SPAL-Lecce 1-3

Tot la limită au învins și parmegianii, acasă cu Sassuolo. S-au bucurat degeaba i neroverdi la ratarea unui rigore de către Inglese. Și ca să aducem în discuție, felicitarea lui Chiricheș i-a ridicat level-ul de aroganță lui Consigli.

Păcat că, în loc să atace, în 90+5, Bourabia își execută colegul din poartă, atât de bine că nici nu-ți vine să-l cerți, că poate schimbă plasa în etapa viitoare.

În Ferrara s-a jucat în amintirea lui Federico Aldrovandi, student de-al locului și fan ferrarez, ucis în 2005 de câțiva polițiști, în mod suspect, care indică abuz și cruzime fără margini, după o percheziție antidrog. Caz mușamalizat la maximum. În clasicul și trist stil mafiot, nu se știu toate detaliile. Astăzi, doar stadioanele îi poartă chipul pe steaguri, în absolut toate peluzele din Serie A, dar și în ligi inferioare. Un simbol social!

Nu e unicul caz de acest gen în Italia, iar asta e crunt. Oamenii nu uită nici după 14 ani, mass-media din Cizmă uneori da, ca urmare a unor presiuni. O vreme nu s-a putut intra pe stadioane cu steaguri cu chipul lui Aldrovandi, ceea ce a înrăit și mai tare tifoseriile.

Embed from Getty Images

Pe teren, mai la înălțime a fost totuși Lecce. Au marcat prin Mancosu, de două ori din penalty, și Calderoni. Al lui Di Francesco trece în consolare și uitare.

Torino-Milan 2-1

Deja cu un picior în groapă, Giampaolo și al lui Milan, pe care mai toți nu mai știu la ce perioadă a mediocrității să-l raporteze, s-a văzut întors pe final de profesorul Mazzarri, zis și „Ceasul”, pe la colțuri. Asta da performanță negativă în condițiile în care nu există formație care să-și bată mai mult joc de propriul potențial decât Torino.

Au pus trei puncte în sumă după bâlbo-fantasticul lui Belotti.

Incomod pentru toată lumea și, fie vorba între noi, nici nu s-a încasat. Pe bilete puțin, pe reclame TV la fel. E greu să te împarți și în mijlocul săptămânii. Uzură multă, nu întâmplător am avut goluri puține, antrenorii au rotit cât de mult au putut astfel încât să nu pericliteze punctele în joc, unii s-au păcălit, alții nu.

În încheiere, celor zece cititori vestiți, în loc de tradiționalul „Daje!”, pe fondul Spritzului muzical ?, pentru că azi e ziua lui Totti, o să vă urez să vă iubească norocul cum îl iubește Roma pe Francesco!

  Sursa foto deschidere: ilfattoquotidiano.it   

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

napoli rudi garcia

Rudi Garcia a ales a doua cale

Amici della Serie A TIM, cu bune și cu rele, mai ...

Citește mai mult
inter ac milan 5-1

Poză de familie pentru a doua stea

Amici della Serie A TIM, cu bune și cu rele, mai ...

Citește mai mult
Carlo Mazzone

Carlo Mazzone se va întoarce într-o luni

Amici della Serie A TIM, cu bune și cu rele, mai ...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *