Europa League Social Tribuna
Tu știi ce mai face copilul tău? Cazul Andrei Vlad
31 august 2018
0
, ,

 

De la bun început, acest text nu este cu „cc” către doamna mama lui Andrei. Dar poate trebuie să ne dea nouă de gândit. Căci cei implicați au altele pe cap.

 

Ce a făcut Andrei Vlad în returul cu Rapid Viena nu a mai făcut nimeni nici în Europa League, nici în fosta Cupa UEFA. Poate chiar nici Intertoto nu a făcut vreun blitz pe așa ceva. De acord. Și când spun asta mă refer la faza în care prinde mingea și e indirectă pentru Rapid Viena sau când activează (Ilie încă nu a folosit-o pe asta! Big up eu!) o fază moartă, o minge care iese din teren, provocând golul care a dat cu ciocanul.

 

Cum se spune în corporații, „plătești serviciul”. Poate de asta nu e vina lui Andrei Vlad. E mai mult decât o problemă ce ține de individual. Suntem atât de departe că în grupe, dacă s-ar fi calificat, să spunem Ovidiu Popescu, la trei cornere, ar fi fost în stare să ia mingea să bată penalty, ca în fața blocului. Dacă îmi spui că aberez, gândește-te de câte ori și-a lăsat Mache antrenorul fără jucători cu o oră înainte de joc, pentru că a numărat greșit cartonașele acumulate.

 

Și cât să te mai califici în ultimul minut?!

Cu doi atacanți buni de Liga 1, dar învinși seară de seară de Milka și fotbalul mare pe care l-au ratat.

 

Steaua nu are doi portari maturi în lot pentru că Gigi a vrut să vândă și ce nu au putut ăia mari: portari-copii pe zeci de milioane. Într-un mers logic, Vlad ar fi trebuit să fie la Metaloglobus în 2018.

Alisson, Kepa Arrizbalaga sau alte sume mari au rupt fâșul și pentru că sunt trecuți prin viața fotbalului. Sunt maturi. Unul are 25, celălalt 24 fără o lună. Ok, nu cred în buletine, dar avar Gigi. Vorbeam de buletine, asemănarea cu Karius e de o ignoranță crasă. Șase ani diferență și vreo câteva lumi distanță.

 

Dacă meciul ăsta se disputa în Danemarca, Protecția Copilului, chiar dacă poate nici ăia nu au o lege a maturității portarului în fotbal, aproape că ar fi sunat precaut la ultima fază părinții pentru a-i înștiința că îi rup contractul cu Becali Vasi.

 

Încă te speli pe ochi după ce vezi o dată imaginile în care sămânțarii, această sectă nebună de neoprit, îl huiduie pe bietul copil la ieșirea din stadion. O voce încurajatoare nu. Măcar una. Atât. Și aici suntem învinși toți.

 

Gigi, Ăl de sus are treabă multă. Nu fotbal.

Un portar iși spală greu păcatale. În cazul lui Vlad, nici măcar nu sunt ale lui.

 


*PS: Despre CFR Cluj găsiți în Anunțul Telefonic, rubrica „Obiecte Pierdute”.

OBIÉCT, obiecte, s. n. 1. Corp solid, de obicei prelucrat, care are o anumită întrebuințare. Ceea ce există în afara eului, a omului ca ființă activă și conștientă.

sursa foto: Prosport.ro

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

cesare prandelli adrian mutu sports festival retragere

Cealaltă retragere silențioasă de la Cluj

Citește mai mult
cagliari parma dennis man razvan marin valentin mihaila

Cagliari – Parma. Când furia și disperarea și-au dat mâna

Citește mai mult
serie a 2020-2021 scudetto sezon var campionat

Serie A 2020-21. Câteva convigeri și dorințe

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *