Din spatele blocului
Un înger modern, evadat din carantină
30 martie 2020
0
, ,

Dincolo de dramele pe care le trăim în aceste timpuri ciudate, voiam să vă întrerup puțin cotidianul plat și să vă spun că fotografia zilei vine astăzi din Il Corriere della Sera, ziar pe care-l citesc uneori.

A fost surprinsă ieri, în centrul orașului Milano. Un puști apare de nicăieri, cu o minge, în mijlocul străzii, îmbrăcat în echipamentul Romei, inscripționat pe spate: Zaniolo.

Pentru nevisători, pentru cei care lumina viitorului e prea puternică, Nicolo Zaniolo este unul dintre cei mai promițători tineri ai Italiei. În mod ironic sau nu, o poveste fascinantă născută din transferul păcătos și din prea mult, peste care nici sfinții nu au trecut, al lui Radja Nainggolan, de la Roma la Inter… Milano.

 „Ne întrebăm dacă acea figurină mișcătoare care izbucnește în liniștea ireală și abstractă a orașului este într-adevăr un copil care își dorește libertatea, aerul, joaca sau este un înger desenat de Chagall și care planează de cine știe unde, ca să ne spună ceva.”

Paolo Di Stefano în Il Corriere della Sera (30.03.2020)

Poate că nu vom ști niciodată. Poate că unii dintre voi vor spune că e doar relatarea din zoom a unui gest necugetat. Cert e că niciodată fotbalul nu a însemnat „libertate” mai mult decât acum, când nu-l mai avem.

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

posta redactiei

Câteva răspunsuri la întrebările care nu au sosit la poșta redacției în 2019

Dincolo de dramele pe care le trăim în aceste ti...

Citește mai mult
firmino

Uneori chiar nu ai soluții

Dincolo de dramele pe care le trăim în aceste ti...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *