Jucători Social Tribuna
Valiza
9 noiembrie 2019
0
, ,

Pe Del Piero poți să îl descrii în multe feluri. A făcut multe: a dat goluri venite din alte dimenisuni, s-a împrietenit cu vinclul cum unii doar visează, a zburdat ca un nebun atunci când era cea mai mare nevoie, înălțimea l-a ajutat, fizicul însă prea masiv pentru a fi doar un vitezist.
Asta rămâne pentru noi. Pentru italieni, Alex s-a dus mai departe de atât, a ieșit din spectrul Juventus, a pătruns în voci la care tremură emoția. Evident, 2006. Descrierea originală e următoarea, deși sunetul redă autenticitatea:

«Caaaaannavarooooovia il contropiede con Totti, dentro il pallone per Gilardino… Gilardino la puo’ tenere anche vicino alla bandierina… cerca l’uno contro uno… Gilardino dentro, Del Piero, Del Pieroooo! Gooooooooooool! Aleeeeeeeeex Del Pierooooooooooooo!!! Chiudete le valigie, andiamo a Berlino! Andiamo a Berlino! Andiamo a prenderci la coppa! Andiamo a Berlino!»

Cu piciorul lui, Del Piero a închis orice fermoar în acea zi. Al oricărei valize. Goale, burdușite, mai pline cu lucruri frumoase la care nu vrei să renunți. La a lui, probabil nedesfăcută după acel Mondial de vis, doar mai adaugă câte un an. Încap, se mai îngrămădesc amintirile. Azi 45. ?

Despre autor

George Nistor

Pe aceeași temă

/ Poti citi următoarele postări:

cesare prandelli adrian mutu sports festival retragere

Cealaltă retragere silențioasă de la Cluj

Pe Del Piero poți să îl descrii în multe felur...

Citește mai mult
ciprian tătărușanu ac milan inter

Nu sunt rezerva nimănui

Pe Del Piero poți să îl descrii în multe felur...

Citește mai mult
cagliari parma dennis man razvan marin valentin mihaila

Cagliari – Parma. Când furia și disperarea și-au dat mâna

Pe Del Piero poți să îl descrii în multe felur...

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *